VAN / ÇATAK - Kayaboğazı İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öğrencilerimizin gösterileri eşliğinde büyük bir coşkuyla kutladı. Programın açılışı saygı duruşu, İstiklal Marşı ve okulumuzun Rehber Öğretmeni  Pınar ŞEN'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla yapıldı. Daha sonra sınıflarımızın hazırladığı gösteriler ve yarışmalar ile devam edildi.  Hazırlamış olduğu gösteriler için öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Okulumuzda LGS öğrencilerimize yönelik denemeler devam ediyor.

Kas

Bu topraklarda yeşerttiğin umut sonsuza dek yaşayacak...

Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal edişinin 85. yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Türk milletinin kurtuluş ve varoluş mücadelesinin en büyük kahramanını, bağımsızlık ateşini yakan ebedi komutan, eşsiz devlet adamı büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK her zаmаn yüreğimiz de yаşаyаcаksın.

Kas

Geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede uzanan tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüzde yepyeni ufuklar açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Türk Milletinin Karakterine ve Geleneklerine En Uygun İdare” olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişimizin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Ekm

Okulumuzda 8. Sınıflara yönelik deneme sınavı gerçekleştirildi.

Ekm

Okulumuz öğrencileri ve personeli deprem farkındalığı yaratmak ve deprem anında neler yapmaları gerektiğini anlamak amacıyla deprem tatbikatı yaptılar.

Tatbikat öncesinde öğrencilerimizin deprem konusundaki farkındalıklarını arttırmak ve deprem esnasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgi vermek için videolar izletildi. İlk siren sesi ile çök-kapan-tutun yaşam üçgeni hareketini uygulayan öğrencilerimiz, ikinci siren sesi ile öğretmenlerimiz eşliğinde okulu tahliye ettiler.

May

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öğrencilerimizin gösterileri eşliğinde büyük bir coşkuyla kutladı. Programın açılışı Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve 1-A Sınıfı öğretmeni Nazlı OBUT' un günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla yapıldı. Daha sonra sınıflarımızın hazırladığı gösteriler ve yarışmalar ile devam edildi.  Hazırlamış olduğu gösteriler için öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Tem

Öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendirebilen, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla uygulanmak üzere hayata geçirilmektedir.

Bu bağlamda, okulumuzda da okuma grupları oluşturulmuş, okunacak kitaplar belirlenmiş ve atılacak adımlar proje uygulama kılavuzu dahilinde karara bağlanmıştır.

Kayaboğazı İmam Hatip Ortaokulu

Ara

Ekm

Okulumuza yeni gelen öğrencilere öğretmenlerimiz tarafından okula uyum çalışması ( Sınıf, Yemekhane, Kütüphane, Lavabolar, Okul Çevresi, vb. ) yapıldı.